Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Και το Hi-5 καλά κρατεί! 5 Αγαπημένα Φαγητά

Μπήκαμε και στην εβδομάδα της γαστρονομίας!!!
Πειράζει που μες στο top5 συμπεριέλαβα και γλυκάκια; Ελπίζω όχι!
Λοιπόον, με την κουζίνα και τα σύνεργα της έχω αρχίσει να πειραματίζομαι τα τελευταία χρονάκια ιδιαίτερα! Αγαπώ πολύ το φαγητό οπότε με το που δω κάποια συνταγή που θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον, τσουυυπ... σούπερ μάρκετ και άγιος ο Θεός!
Κάποιες από τις συνταγές- δέλεαρ μου βγαίνουν καλές, καλούτσικες, μέτριες και κάποιες άλλες (τύπου cupcakes και βασιλόπιτα "του μυαλού μου" με βατόμουρα, ναι, είμαι σίγουρη πως ούτε και εσείς το είχατε ξανακούσει) αποτυχαίνουν ολοσχερώς.
Για να ξεκινήσω με τα φαγητάκια, για πρώτο διάλεξα μία πολυαγαπημένη πιτσούλα που έχω μάθει να κάνω και πολύ την συμπαθώ!!!
Μπορεί βέβαια, η αριστερή της πλευρά να φαίνεται λίιγο καμμένη, αλλά εγώ θα την έλεγα, ξεροψημένη, χαχα! Η γεύση ανταμείβει!!!


Δεύτερο φαγητάκι το οποίο λατρεύω οπότε και πάσχισα να μάθω είναι τα "καλτσούνια", αλλιώς "τσαίτια" τα οποία είναι παραδοσιακά στη Μονεμβάσια (απο' κει κατάγομαι). Αν δεν τα έχετε ξανακούσει, θυμίζουν πολύ τη χορτόπιτα, απλώς γίνονται στο τηγάνι και σε σχήμα φακελου! Τα αγαπώ!!! <3



Την τρίτη συνταγή την επιχείρησα για πρώτη φορά την εβδομάδα που μας πέρασε. Αρχικά, προοριζόταν για τυρόπιτα όμως, πιο πολύ μοιάζει με τυρόψωμο! Είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό των φαγητών (έχει μέσα γλυκά τυράκια, τύπου Gouda).


Και πάμε στα γλυκάκιααα!!!
Τα πρώτα είναι κάτι μπισκοτάκια πολύ απλά και πεντανόστιμα. Είναι απίστευτα και για τα μικρουλάκια σας (όσες έχετε), απλάαα δεν υπάρχουν!

 
Και για το τέλος άφησα το αγαπημένο μου κεκάκι με σοκολάτα! Και για πρωτοτυπία αυτή τη φορά, έβαλα από πάνω ρόδι και το αποτέλεσμα ήταν μία γλυκόξινη γεύση, πολύ δροσιστική!

 

11 σχόλια:

  1. Λατρεύω πίτσα! Όσο χορτασμένη κι αν είμαι ένα κομμάτι θα το τιμήσω. Το κεικ φαίνεται πεντανόστιμο, μπράβο Έλενα γεια στα χεράκια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-) Ευχαριστώ πολύ!
    Μόλις συνειδητοποίησα πως από τη μεγάλη μου χαρά για το φαγητό έχω βάλει πολλά υποκοριστικά, χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμμ, σίγουρα θα είναι πεντανόστιμα. Ιδίως :) το κεκάκι με σοκολάτα, που ήδη το έχω φάει :) με τα μάτια. Να είσαι καλά και να χαμογελάς. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ, Γεράσιμε!
    Το κέικ λουσμένο με τόση σοκολάτα είναι απολαυστικό!
    Καλή εβδομάδα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείξε λίγο έλεος... Είναι μεσημέρι, πεινάμε! Εγώ με το καλστούνι ένιωσα, διότι μου θύμισε τη γιαγιά που όταν άνοιγε φύλλο και περίσσευε, γέμιζε με τυρί τα κομμάτια και βουρ στο τηγάνι για μια γρήγορη τυρόπιτα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα!
    Αχ, Παναγιώτα μου κι εμένα τις ίδιες αναμνήσεις μου φέρνει στο μυαλό... :'-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρυσοχέρα εισαι Έλενα!!! Μπράβο σου. Ολα ειναι καταπληκτικά. Πίτσα λατρεύω. Και το σοκολατένιο κέικ δειχνει θαυμάσιο!!!
    Πεινάωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σου λόγια!!!
    Κόπιασεεε, χιχι!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς σε βρίσκω!
    Χιχι!! Το δικό σου blog από το λίγο που είδα, ανοίγει πολύυυυ περισσότερο την όρεξη!!! :-)
    Μπράβο, το έχεις φτιάξει πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή