Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

5 αντικείμενα που αγαπώ στο σπίτι μου!

Χάρη στη Γεωργία και την ιδέα της για το Hi-5 Φώτο, σήμερα ξεκινάει ένα παιχνίδι για να γνωριστούμε καλύτερα!

Ως πρώτο λοιπόν, αντικείμενο διάλεξα δύο αγαπημένα αντικείμενα από παιδιά: Ένα χειροποίητο στεφανάκι που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά της: "Make a Wish" και μία ζωγραφιά που μου έφτιαξε το παιδάκι που του έκανα ιδιαίτερα, πέρσι, όταν ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να πάω για μάθημα:




Δεύτερο αγαπημένο αντικείμενο είναι ένα κουτάκι για σοκολατάκια που σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Το ξετρύπωσα από ένα vintage μαγαζάκι στα Εξάρχεια:



Προχωρώντας, στάθηκα στα σκουλαρίκια που αγόρασα πρόπερσι το καλοκαίρι στη Μήλο. Θυμίζουν κάτι από "Κάντυ- Κάντυ", "Γεια χαρά, γεια σου Σάντιμπελ", φέρουν κάτι νοσταλγικό. Βέβαια, πέρασε κανά 3ωρο μέχρι να αποφασίσω ότι θα τα πάρω, καθώς όλοι επέμεναν ότι είναι παιδικά.
Ας λένε...:



Τα δύο τελευταία αντικείμενα, προέρχονται από την παιδική μου ηλικία. Το ένα είναι ένα συρτάρι γεμάτο κασέτες που έγραφα μέχρι το Γυμνάσιο. Μέχρι και εκπομπή είχα φτιάξει με παραγωγούς. Ίσως, κάπως έτσι, τουλάχιστον εξηγείται ότι τελείωσα τη Δημοσιογραφία:



Και τελευταίο, είναι το πρώτο αρκουδάκι που πήρα στα χέρια μου:



... Και σε αποκριάτικη version, μιας και μπήκε το Τριώδιο:













10 σχόλια:

  1. Καλό απόγευμα, Έλενα και καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ' όλα, και φυσικά με τα απαραίτητα στην ζωή. Έγινα μέλος σε αυτό το μπλόγκ γιατί διακρίνω ευαισθησία και ανθρωπιά. Γενικά είμαι δύσκολος στο που γίνομαι μέλος και επικοινωνώ. Με αφορμή την προτίμηση σου στα ωραία κουτιά, σου προτείνω ένα σχετικό κατάστημα, στο Χαλάνδρι. Ανεβαίνοντας την οδό με την εκκλησία, στο κέντρο της περιοχής, (απέναντι βρίσκεται μια παιδική χαρά) όλο ευθεία μετά το φανάρι, στην Αγίας Παρασκευής, αρκετά κοντά, στο δεξί σου χέρι, θα βρεις ένα μικρό, όμορφο, κατάστημα. Τα κουτιά φαίνονται στην βιτρίνα. Επίσης, επειδή το Χαλάνδρι είναι η περιοχή που έμενα, πριν, θα σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης, που βρίσκεται σε μια στοά, ακριβώς απέναντι από την στάση, της αμέσως, κάθετης οδού από την προηγούμενη, που ανεβαίνει προς Πεντέλη. Στην άλλη πλευρά του πεζοδρομίου βρίσκεται νομίζω, ένα κατάστημα Γερμανός. Χάρτης προς βοήθεια: http://www.mychalandri.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό απόγευμα και σε σένα, Γεράσιμε με υγεία πάνω απ' όλα για τη νέα χρονιά!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που έγινες μέλος στο μπλογκ μου, αλλά και για τα μέρη που μου προτείνεις να πάω!
    Οι οδηγίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές και χωρίς το χάρτη!
    Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλενα καλώς σε βρήκα και χαίρομαι που ανταποκρίθηκες στο παιχνίδι φωτογραφιών. Χαίρομαι επίσης που έχουμε ίδιο γούστο και στο background! Πολύ όμορφες οι εικόνες σου δείχνουν οτι είσαι ευαίσθητη κι ακόμη "παιδί". Μα οι κασέτες μου φέραν στο μυαλό τόσες μνήμες..φιλιά θα περνώ να τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη πως όλο και κάπου βρίσκονται κρυμμένες ένα κάρο κασέτες σε κάθε σπίτι!! :-)
    Μπράβο πάντως, που είχες μία τόσο ωραία ιδέα... είναι πολύ δημιουργική και πρωτότυπη!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάθος. Στην οδό, που βρίσκεται το ταχυδρομείο του Χαλανδρίου, λίγα μέτρα πιο πέρα, είναι το κατάστημα με τα κουτιά. Συγνώμη. Αυτή η οδός, πρέπει να είναι η δεύτερη μάλλον παράλληλη της Αγίας παρασκευής -προς σίδερα χαλανδρίου. Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει που είναι το ταχυδρομείο. Καλή εξερεύνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πειράζει!! Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι όλα πολύ γλυκά και αγαπησιάρικα. Το στεφανάκι όμως και η ζωγραφιά μαγικά!!! Με συγκίνησαν πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και χαίρομαι που τα βρίσκεις γλυκά!!!
    Η αλήθεια είναι πως και για μένα αυτά τα 2 έχουν περισσότερη συυναισθηματική αξία!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ!
    Καλώς σε βρήκα κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή